Ξύλινα Δάπεδα Μασίφ

δίνουμε σχήμα στο ξύλο και αξία στο χώρο σας

Δείγμα από ξύλα μασίφ

Το ξύλο είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο αγαπημένα υλικά που χρησιμοποιούνται για δάπεδο. Τα μασίφ ξύλινα δάπεδα είναι μια επένδυση για πολλές γενιές. Έχουν χαρακτηριστική, μοναδική φυσική δομή και χρώμα.

Για την κατασκευή τους χρησιμοποιείται πολύτιμη ξυλεία δρυός (ευρώπης και αμερικής), doussie, iroko, αμερικάνικης καρυδιάς, merbau, kempas, wenge, jatoba, zebrano κ.α. Το πάχος τους επιτρέπει να ανανεωθούν (τριφτούν) αρκετές φορές. Η επιλογή μπορεί να γίνει ανάμεσα σε σανίδες διαφορετικών διαστάσεων. Το μήκος κυμαίνεται από τα 400 έως 2000 mm, το πλάτος από 50 έως 200 mm και το πάχος από 8 έως 22 mm. 

Τα δάπεδα μασίφ μπορούν να τοποθετηθούν καρφωτά σε ξύλινο σκελετό ή κολλητά σε οποιαδήποτε στερεή, συμπαγής, λεία και στεγνή επιφάνεια. Το τελικό φινίρισμα τους μπορεί να γίνει με βερνίκι, λάδι ή κερί  ή να είναι φινιρισμένα εργοστασιακά.

 Κύρια πλεονεκτήματα του μασίφ ξύλινου δαπέδου:

  • Υλικό φυσικό και φιλικό στον άνθρωπο.
  • Εξαιρετικές θερμομονωτικές και ηχομονωτικές ιδιότητες.
  • Υψηλή αισθητική και διαχρονική αξία.
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ενδοδαπέδια θέρμανση όταν έχει πάχος έως 14mm.
  • Μεγάλη διάρκεια ζωής, αντοχή στις καταπονήσεις και δυνατότητα συντήρησης ώστε να είναι πάντα σαν καινούργιο.
  • Ζεστό στην αφή.

ΣημείωσηΤο ξύλο είναι φυσικό υλικό και η απόλυτη ομοιοχρωμία δεν είναι εφικτή. Υπάρχει άφθονο στη φύση, ανήκει στους ανανεώσιμους πόρους και η σωστή διαχείριση του δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στο περιβάλλον. Στην πλειοψηφία τους, τα ξύλινα δάπεδα που παράγει η εταιρία προέρχονται από πιστοποιημένη - νόμιμα υλοτομημένη ξυλεία από αειφόρα δάση.